dsc_1256.jpg

VATTENBAND

Skonsam uppbyggnad

Vattenbandet främjar och förbättrar hästens styrka och balans samt stärker ryggmuskulaturen och skapar bättre undertramp. Vattenbandet är bra för såväl skadade som friska hästar. Eftersom träningen är kontrollerad så behöver hästen inte gå på bandet någon längre tid för att träningen ska få effekt. Hästen tränas i skritt i den vattenhöjd, som är lämplig för hästen. Träningen ger samma effekt som vid markträning för muskler, leder, senor och ledband som tränas och byggs upp på samma sätt, som vid markträning men är skonsammare för hästen.


Vattenbandet fungerar också förebyggande. En stark och vältränad häst löper mindre risk att bli skadad.


Undersökningar har visat att träning på vattenband reducerar rehabiliteringstiden med upp till 60 %. Hästen blir stark och vältränad med minimal belastning. Eftersom hästen arbetar korrekt, blir även belastningen på de svaga lederna mindre. Därför är det möjligt för hästar med båda mindre och större skador, att påbörja rehabiliteringen mycket tidigare.
Vi tar fram skräddarsydda träningsprogram för just din häst i samarbete med t ex veterinär, hovslagare, kiropraktor, tränare etc.